OSEBNA RAST/KARIERNA RAST

Osebna naravnanost – do sebe, drugih in situacije

Vsako vedenje ima svojo logiko. Vprašanje ni, ali je pravilna, vprašanje je, ali je dobra (profitabilna) za vas.

Osebna naravnanost je element, ki upravlja z nami v kritičnih situacijah. Razmislite, kako reagirate v zahtevnih situacijah. Kaj če v bodoče ne bi reagirali, temveč bi odgovarjali? Kaj najprej zaznate – prednosti ali slabosti? Ali ločite objektivno od

SWOT analiza samopodobe

Nihče ni popoln. A to ni tolažba za poležavanje v coni ugodja. Mnogi so mnenja, da je osebni razvoj kraja lastne identitete. Ravno nasprotno, s SWOT analizo lahko svoje šibke točke uporabite kot poglavitne prednosti.

Ostanite to, kar ste in postanite uspešni.

Spoštovanje in avtoriteta

Oni in mi! Oni samo bolje upravljajo in vodijo. Sebe in druge. Izključujejo čustva ali pa jih znajo nadzorovati v zahtevnih situacijah. Tako so sposobni ohraniti osredotočenost na zastavljen cilj.

Avtoriteta je vzornik, učitelj, svetovalec. Vloga avtoritete je poleg »vladanja« oz. vodenja motiviranje, usmerjanje, odpiranje vrata,  ko sodelavcu ne gre.

Spoštovanje izhaja iz sposobnosti zaznavanja sposobnosti drugega posameznika. Le to je možno, ko smo sposobni nadzorovati emocije.

Razočaranje in pričakovanje

Razočaranje je posledica pričakovanj. Čigava so pričakovanja? Na osnovi katerih kriterijev so postavljena? Čigavi so te kriteriji? Ali so realni? Ali so skladni s pričakovanji druge osebe? Ali so skladni s pričakovanji družbe, nadrejenega, plana?

Spoznajmo sebe

Se trudim, delam, poskušam, a vedno znova padam … ne vem zakaj, in ne vem, kako zadevo zapeljati na tirnice uspeha. Najprej moram spoznati sebe, nato si priznati pomanjkljivosti, učvrstiti  prednosti in zajadrati z vetrom … proti vetru ne gre.

Kontaktirajte nas

2018-04-03T15:30:20+00:00