ODNOSI

Osebna naravnanost – do sebe, drugih in situacije

Vsako vedenje ima svojo logiko. Vprašanje ni, ali je pravilna, vprašanje je, ali je dobra (profitabilna) za vas.

Osebna naravnanost je element, ki upravlja z nami v kritičnih situacijah. Razmislite, kako reagirate v zahtevnih situacijah. Kaj če v bodoče ne bi reagirali, temveč bi odgovarjali? Kaj najprej zaznate – prednosti ali slabosti? Ali ločite objektivno od

Spoznajmo sebe

Se trudim, delam, poskušam, a vedno znova padam … ne vem zakaj, in ne vem, kako zadevo zapeljati na tirnice uspeha. Najprej moram spoznati sebe, nato si priznati pomanjkljivosti, učvrstiti  prednosti in zajadrati z vetrom … proti vetru ne gre.

Spoštovanje in vljudnost

Spoštovanje izhaja iz sposobnosti zaznavanja sposobnosti drugega posameznika. Le to je možno, ko smo sposobni upravljati z emocijami. Vljudnost je osnovno spoštovanje. Kar pomeni, da obstajajo posamezniki, ki nimajo ali pa ne izkazujejo nekih sposobnosti, ki jih mi visoko cenimo, zato jih ne spoštujemo, do njih pa moramo biti vljudni. To je standard civilizacije, ki se imenuje vljudnost.

Ali znate učinkovito upravljati s spoštovanjem in vljudnostjo?

Odgovornost in dolžnost

Odgovornost pomeni, da je posameznik sposoben v kritičnih situacijah mirno in razumsko pogledati situacijo in se primerno odrasli osebi odzvati – odgovoriti na situacijo.

Odgovornost vedno izhaja iz dolžnosti.

Ju znate povezati, tudi ko je situacija zahtevna?

Kontaktirajte nas

2018-04-03T15:26:42+00:00