KOMUNIKACIJA

SWOT analiza samopodobe

Nihče ni popoln. A to ni tolažba za poležavanje v coni ugodja. Mnogi so mnenja, da je osebni razvoj kraja lastne identitete. Ravno nasprotno, s SWOT analizo lahko svoje šibke točke uporabite kot poglavitne prednosti.

Ostanite to, kar ste in postanite uspešni.

Spoštovanje in avtoriteta

Oni in mi! Oni samo bolje upravljajo in vodijo. Sebe in druge. Izključujejo čustva ali pa jih znajo nadzorovati v zahtevnih situacijah. Tako so sposobni ohraniti osredotočenost na zastavljen cilj.

Avtoriteta je vzornik, učitelj, svetovalec. Vloga avtoritete je poleg »vladanja« oz. vodenja motiviranje, usmerjanje, odpiranje vrata,  ko sodelavcu ne gre.

Spoštovanje izhaja iz sposobnosti zaznavanja sposobnosti drugega posameznika. Le to je možno, ko smo sposobni nadzorovati emocije.

Zaupanje in dvom

Kdo je oseba, ki odloča o sposobnostih posameznika? Ji zaupate vi? Ji zaupa njegov nadrejeni? Mu zaupa družba?

Dvom diskreditira zaupanje. Dvom omejuje doseganje cilja. Dvom blokira doživetje izkušnje.

Spoštovanje in vljudnost

Spoštovanje izhaja iz sposobnosti zaznavanja sposobnosti drugega posameznika. Le to je možno, ko smo sposobni upravljati z emocijami. Vljudnost je osnovno spoštovanje. Kar pomeni, da obstajajo posamezniki, ki nimajo ali pa ne izkazujejo nekih sposobnosti, ki jih mi visoko cenimo, zato jih ne spoštujemo, do njih pa moramo biti vljudni. To je standard civilizacije, ki se imenuje vljudnost.

Ali znate učinkovito upravljati s spoštovanjem in vljudnostjo?

Kontaktirajte nas

2018-04-03T15:23:04+00:00